Στα χνάρια ενός περιπλανώμενου βιβλίου #BookCrossing

“Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένας φίλος, φτιάχνει φίλους για σένα. Όταν κατακτήσεις ένα βιβλίο με το μυαλό και το πνεύμα, είσαι πλούσιος. Αλλά όταν το μοιράζεσαι είσαι τρεις φορές πλούσιος.”
— Χένρυ Μίλλερ
Τα Βιβλία Στη Ζωή Μου (1969)

Η 21η Απριλίου έχει οριστεί επίσημα «Παγκόσμια Ημέρα BookCrossing». Αν δε τη γιορτάζεις ήδη, μάθε για ποιους λόγους θα γίνει η αγαπημένη σου!!! #save_the_date

Πρόκειται για ένα κίνημα βιβλιόφιλων, που δημιουργήθηκε το 2001 με εμπνευστή τον Ron Hornbake  και το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρείται ένα σιωπηλό μέσο επικοινωνίας και ανάπτυξης της κοινωνικότητας μεταξύ ανθρώπων, που μοιράζονται ένα κοινό πάθος, αυτό της ανάγνωσης βιβλίων.

Η διαδικασία της «απελευθέρωσης» των βιβλίων, υπόκειται σε συγκεκριμένους κανονισμούς προκειμένου να είναι εφικτή η παρακολούθηση του «ίχνους» των βιβλίων, που διακινούνται μέσω BookCrossing σε όλο τον κόσμο μέσω των αριθμών BCID (BookCrossing Identity Numbers)! Όποιος επιθυμεί να πάρει μέρος, είτε αφήνοντας ένα βιβλίο σε δημόσιο χώρο ή δίνοντάς το χέρι με χέρι σε κάποιον φίλο ή γνωστό, μπορεί να εγγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα www.bookcrossing.com (διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα), από την οποία θα λάβει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση.

bc1.jpg

Το ελληνικό δίκτυο BookCrossing, αριθμεί πάνω από 4.000 BookCrossers, οι οποίοι είναι οργανωμένοι σε ομάδες, βάσει της περιοχής στην οποία διαμένουν, αλληλεπιδρούν σε forums και τακτικές συναντήσεις σε διάφορες ελληνικές πόλεις! Συζητήσεις, ανταλλαγές ιδεών, αξιολογήσεις και κριτικές βιβλίων είναι κάποιες από τις θεματικές, που μοιράζονται μεταξύ τους οι λάτρεις του συγκεκριμένου κινήματος.

bc2.jpg

Αγαπημένη ενότητα είναι ο διαδραστικός χάρτης (bookmap), ο οποίος εμφανίζει όλα τα βιβλία, που «απελευθερώθηκαν» και «πιάστηκαν» σε όλο τον κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική συντροφιά των βιβλιόφιλων:

Διάβασε, καταχώρησε και απελευθέρωσε τα αγαπημένα και λιγότερα αγαπημένα σου βιβλία! Επιπλέον, μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου με όλη την παρέα του Carte Πostale by Vasiliki!!! Ίσως ένας από εμάς να είναι ο επόμενος παραλήπτης του βιβλίου σου! 😉

Κάθε βιβλίο που «απελευθερώνω» είναι κομμάτι του εαυτού μου, που ανυπομονεί να συναντήσει νέα πρόσωπα, σε πρωτόγνωρα μέρη για πρωτότυπες συγκινήσεις! Με αυτή την σκέψη θα ταξιδέψει σε λίγες μέρες ένα από τα πλέον αγαπημένα μου βιβλία «Ο καιρός των χρυσανθέμων» του Μ. Ελευθερίου, με την ευχή να είναι καλοτάξιδο και να διαβαστεί με την ίδια θέρμη που το διάβασα κι εγώ.

Καλή αντάμωση σε νέες περιπέτειες, πραγματικές και ονειρικές! Βασιλική

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s