«Πιάσε πράσινο»

Ξεφυλλίζοντας έναν ταξιδιωτικό οδηγό, οι θεματικές ενότητες είναι, λίγο έως πολύ κοινές…αξιοθέατα, φαγητό, ποτό, διασκέδαση, αγορές. Πολύ όμορφα και αποδεκτά όλα αυτά αλλά δε νιώθετε ότι λείπει κάτι;

Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα αστικά και περι-αστικά αγροκτήματα, που «κοσμούν» πολλές χώρες παγκοσμίως. Τα αγροκτήματα, τα οποία δεν ανήκουν απαραίτητα σε κάποια αγροτουριστική μονάδα αλλά εκείνα που προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, ευεξίας και εκπαίδευσης σε μία και μόνο επίσκεψη. Σε ένα ανάλογο αγρόκτημα βρέθηκα στην Αυστρία και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

fullsizeoutput_4e4.jpeg

Για ποιους λόγους να επιλέξει κάποιος/α να εντάξει στο πρόγραμμά του/της ένα επισκέψιμο αγρόκτημα;

  • Πρωτότυπη ευκαιρία αναψυχής

  • Αισθητική απόλαυση
  • Θετική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία
  • Ευκαιρία για εκπαίδευση μέσα από ερεθίσματα που δημιουργούν μια αίσθηση διαφορετικότητας, από το οικείο, αστικό περιβάλλον και διέγερση της φαντασίας και δημιουργικότητας.

Επιστροφή στη φύση, λοιπόν, με σκοπό να βιώσουμε το μεγαλείο της, εξερευνώντας την τοπική βιοποικιλότητα των φυτών, έχοντας άμεση πρόσβαση σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά αλλά και προϊόντα ζωικής προέλευσης. Είναι η στιγμή που ο χρόνος «παγώνει», το μυαλό αναπαύεται και η ψυχή αγαλλιάζει!

Για τα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα «μιλούν» οι σκόπιμα ανεπεξέργαστες φωτογραφίες…

fullsizeoutput_4c0fullsizeoutput_4c3fullsizeoutput_4c6fullsizeoutput_4cbfullsizeoutput_4cefullsizeoutput_4dffullsizeoutput_4d1fullsizeoutput_4dcfullsizeoutput_4d9fullsizeoutput_4d4

Περισσότερες πληροφορίες για το αυστριακό επισκέψιμο αγρόκτημα θα βρείτε εδώ.

fullsizeoutput_4be

Το συγκεκριμένο κείμενο, αποτελεί το έναυσμα μιας σειράς άρθρων σχετικά με επισκέψιμους κήπους, μέσα ή γύρω από τις πόλεις, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είτε βρίσκεται κοντά είτε μακριά από τη βάση σας, είμαι βέβαιη ότι αξίζει να τους ανακαλύψετε.

Βασιλική.